Subsidieregeling Circulair Bouwen

Suzan Wiltinge 04-03-2019
847 keer bekeken 0 reacties

Transitieagenda Circulair Bouwen
In een van de kookstudio's is een groep onder leiding van Jan Straatman, Theo de Bruijn en Rutger Vrielink aan de slag gegaan om een transitieagenda Circulair Bouwen te ontwikkelen. Met deze transitieagenda circulair bouwen brengen we de kansen en knelpunten in kaart. Daarmee hebben we een goed beeld van wat er speelt in de praktijk. We gaan de inzichten uit deze agenda gebruiken om proeftuinen te starten waar ze kunnen worden getest en verrijkt met praktijkkennis. Leren door te doen! Klik hier om direct de digitale versie van de Transitieagenda te openen. Wilt u de papieren versie van de transitieagenda ontvangen? Stuur dan een mail naar circulairbouwen@overijssel.nl

Vanuit de provincie Overijssel is er een subsidieregeling Circulair Bouwen van start gegaan.

Deze subsidieregeling is bedoeld voor:

  • Aanpassingen van onderwijs op VMBO, MBO, HBO of WO, bijvoorbeeld de ontwikkeling     van geschikte modules of het organiseren van passende stageplekken.
  • Onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe of verbeteren producten;
  • Het uitvoeren van voorbeeldprojecten.

De transitieagenda circulair bouwen wordt nu door diverse partijen (Woonkeuken, bouwsector) gevuld met grote geclusterde projecten. Ook onderzoek en onderwijs zijn aangehaakt. Met deze agenda worden impactvolle projecten in 2019 in uitvoering gebracht door, voor en met de bouwsector. Deze subsidieregeling ondersteunt de uitvoering van deze projecten (pilots) en bijbehorend onderzoek, en versnelt de uitvoering in de bouw. De projecten verbinden vanuit de bouw met de maakindustrie, de infrasector en de kunststof. Ook wordt de verbinding gelegd met de opgave van de woningmarkt en de binnensteden, omdat we zien dat daar de motor en energie zit op dit moment. Middels deze subsidieregeling willen we invulling geven aan een stimulering van Circulair bouwen in onze provincie.

Voor een link naar de pagina van de Provincie waar de subsidieregeling te vinden is klik hier.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen