Thimo365 (recept)

Suzan Wiltinge 11-02-2019
722 keer bekeken 0 reacties

Woonblik toont jou, als ontwikkelaar, bouwer of beheerder van woningen, recepten en ingrediënten voor het wonen van morgen. Een recept laat je kant-en-klare oplossingen om te wonen zien. Een recept is voor herhaling vatbaar. Recepten zijn geperfectioneerd en ergens in Oost-NL (bijna) gerealiseerd. Zonder goede ingrediënten geen innovatieve recepten. Ingrediënten kunnen op verrassende wijze worden gecombineerd tot smakelijke woningen. Gebruik Woonblik als ‘kaartenbak’ om je te laten inspireren, als spelvorm voor de ontwikkeling van projecten en laat je uitdagen om leemtes te vullen.

Hoe blijft Woonblik actueel?
Alle ingrediënten en recepten in Woonblik zijn te zien op deze site. Daarnaast is er een écht Woonblik: een blik met kaarten van alle recepten. Woonblik wordt doorlopend aangevuld met nieuwe recepten en ingrediënten. Er is natuurlijk ook ruimte om jouw recept of ingrediënt toe te voegen aan (de digitale variant van) Woonblik. Mail jouw recept of ingrediënt daarvoor naar woonkeuken@overijssel.nl.

Maatschappelijke opgaven
Innovatieve recepten en ingrediënten worden ontwikkeld om maatschappelijke problemen het hoofd te bieden. De producten in Woonblik bieden oplossingen voor:

1.

Overbodig en gemakzuchtig gebruik van grondstoffen. De winning en grootschalige productie van grondstoffen heeft een enorme impact op het milieu, het natuurlandschap en de leefbaarheid van een gebied. De onverwoestbare afvalberg groeit gestaag en bepaalde bronnen raken langzaamaan op.

2.

Te hoge CO2 uitstoot, de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Het gebruik van fossiele brandstoffen om ons huis te verwarmen en voor vervoer hebben aandeel in de te grote CO2 uitstoot. Er zit 40 procent meer CO2 in de lucht dan 250 jaar geleden.

3.

(Ver)dringen op de woningmarkt. Dat het dringen is op de woningmarkt kent meerdere oorzaken, zoals het aantal (eenpersoons)huishouden dat groeit tot 2040 met meer dan 750.000, (arbeids)migratie en de frictie tussen vraag en aanbod in prijs, locatie en benodigde ruimte.

4.

Zorgvraagstukken die steeds vaker in de eigen omgeving moeten worden opgelost. Steeds vaker wonen mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, jong en oud, zelfstandig. Zorg komt, als het niet anders kan, aan huis.

 

 

Thimo365 is een industriële woning die geschikt is voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Thimo365 is een industriële woning die geschikt is voor één- en tweepersoonshuishoudens. Thimo365 is mogelijk door standaardisatie en een efficiënt installatieconcept. Dat installatieconcept gaat verder dan de gebouwgebonden installaties. Ook gebruikersinstallaties, zoals wasmachine, -droger en wifi en een installatie voor collectieve energie worden als service aangeboden in de installatiebox. 

Feiten over Thimo365

Categorie

Recept

Kost

€ 65.000,- excl. BTW

Levertijd

3 maanden, oplevering in 1 dag

Voldoet aan bouwbesluit

Ja

Oppervlakte

54m2

Status

Eerste prototype Q2 2019 beschikbaar

 

Thimo365 draagt bij aan maatschappelijke opgave

(1 = weinig, 5 is veel)

  • Grondstoffenschaarste: 1

  • CO2 reductie: 2

  • Zorgvraagstukken: 2

  • Woningmarkt: 5

 

Thimo365 blinkt uit in…

…het oplossen van (ver)dringen op de woningmarkt.

Thimo365 is een perfecte woning voor de 1-2 persoons huishoudens. Het unieke aan Thimo365 is dat deze zeer betaalbaar is voor een woning met twee slaapkamers. De Thimo365 is geschikt voor tijdelijke en permanente markt. Thimo365 is mogelijk door standaardisatie in proces, ontwerp en bouw. Dit in combinatie met een efficiënt installatieconcept.

Thimo365 wil zich ontwikkelen in…

…een nog grotere bijdrage aan de opgave ‘Grondstoffenschaarste’. “We willen graag nog meer circulaire producten/materialen toevoegen aan Thimo365 en toewerken naar compleet geautomatiseerde realisatie. Daarvoor staan we open voor contacten met leveranciers.”

Meer informatie

Naam product/concept

Thimo365

Contactpersoon

Paul Scholten

Telefoon contactpersoon*

06 29439202

E-mail contactpersoon*

info@thimo365.nl

Meer informatie

www.thimo365.nl

 

 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen