Verwarmbaar glas (ingrediënt)

Suzan Wiltinge 11-02-2019
884 keer bekeken 0 reacties

Woonblik toont jou, als ontwikkelaar, bouwer of beheerder van woningen, recepten en ingrediënten voor het wonen van morgen. Een recept laat je kant-en-klare oplossingen om te wonen zien. Een recept is voor herhaling vatbaar. Recepten zijn geperfectioneerd en ergens in Oost-NL (bijna) gerealiseerd. Zonder goede ingrediënten geen innovatieve recepten. Ingrediënten kunnen op verrassende wijze worden gecombineerd tot smakelijke woningen. Gebruik Woonblik als ‘kaartenbak’ om je te laten inspireren, als spelvorm voor de ontwikkeling van projecten en laat je uitdagen om leemtes te vullen.

Hoe blijft Woonblik actueel?
Alle ingrediënten en recepten in Woonblik zijn te zien op deze site. Daarnaast is er een écht Woonblik: een blik met kaarten van alle recepten. Woonblik wordt doorlopend aangevuld met nieuwe recepten en ingrediënten. Er is natuurlijk ook ruimte om jouw recept of ingrediënt toe te voegen aan (de digitale variant van) Woonblik. Mail jouw recept of ingrediënt daarvoor naar woonkeuken@overijssel.nl.

Maatschappelijke opgaven
Innovatieve recepten en ingrediënten worden ontwikkeld om maatschappelijke problemen het hoofd te bieden. De producten in Woonblik bieden oplossingen voor:

1.

Overbodig en gemakzuchtig gebruik van grondstoffen. De winning en grootschalige productie van grondstoffen heeft een enorme impact op het milieu, het natuurlandschap en de leefbaarheid van een gebied. De onverwoestbare afvalberg groeit gestaag en bepaalde bronnen raken langzaamaan op.

2.

Te hoge CO2 uitstoot, de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Het gebruik van fossiele brandstoffen om ons huis te verwarmen en voor vervoer hebben aandeel in de te grote CO2 uitstoot. Er zit 40 procent meer CO2 in de lucht dan 250 jaar geleden.

3.

(Ver)dringen op de woningmarkt. Dat het dringen is op de woningmarkt kent meerdere oorzaken, zoals het aantal (eenpersoons)huishouden dat groeit tot 2040 met meer dan 750.000, (arbeids)migratie en de frictie tussen vraag en aanbod in prijs, locatie en benodigde ruimte.

4.

Zorgvraagstukken die steeds vaker in de eigen omgeving moeten worden opgelost. Steeds vaker wonen mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, jong en oud, zelfstandig. Zorg komt, als het niet anders kan, aan huis.

 

 

Pilkington verwarmbaar glas is regulier HR++ of triple isolatieglas waarbij de coating op de binnenste ruit aan de zijde van de spouw is voorzien van een robuuste Pilkington Tec™ coating.

Deze vrijwel onzichtbare coating is uitermate geschikt voor verwarmingsdoeleinden en geeft een infrarood warmte af, die door de coating teruggereflecteerd wordt in het pand. Verwarmbaar glas geeft een behaaglijke warmte af, zelfs bij strenge vorstperiodes is het aangenaam vertoeven in de buurt van de beglazing.

Feiten over Verwarmbaar glas

Categorie

Ingrediënt

Kost

Nog onbekend

Levertijd

Nog in ontwikkeling, planning commerciële lancering 1e Q 2020

Voldoet aan bouwbesluit

ja

Oppervlakte

diversen

Status

Nog in ontwikkeling, al beschikbaar voor pilots. Focus op plug & play

 

Verwarmbaar glas draagt bij aan maatschappelijke opgave
(1 = weinig, 5 is veel)

  • Grondstoffenschaarste: 4

  • CO2 reductie: 5

  • Zorgvraagstukken: 2

  • Woningmarkt: 2

Verwarmbaar glas blinkt uit in…

… het oplossen van CO2 uitstoot.

Verwarmbaar glas blokkeert de kou bij de bron. Hierdoor krijgt kou minder kans om het gehele pand binnen te dringen.  Het glas past in “van gas los”- en all electric concepten en kan prima in combinatie met aard- en/of warmtepompen worden gebruikt. De insteek is dat de pompen bijvoorbeeld in de maanden oktober en april op hold kunnen.

Andere voordelen van verwarmbaar glas:

  • Geruisloze verwarming.

  • Vrijwel geen onderhoud (geen draaiende delen)

  • Geen opdwarrelend stof, dus hygiënisch 

  • Minder installatiekosten (alleen stroomkabel en eventueel trafo benodigd)

  • Prima in te regelen met b.v. domotica systemen en/of thermostaat.

  • Mogelijkheden in combinatie met b.v. Pilkington isolerend glas, Pilkington zonwerend glas, Pilkington geluidwerend glas, ingebouwde jaloezieën (Pilkington insulight Screenliune™) etc.  

Verwarmbaar glas wil zich ontwikkelen in…

…Een volwaardig alternatief op bestaande verwarmingssystemen.

Meer informatie

Naam product/concept

 Pilkington Tec™ Heatable Glass

Contactpersoon

Marcel Ribberink

Telefoon contactpersoon*

053-4835835

E-mail contactpersoon*

marcel.ribberink@nsg.com

Meer informatie

Flyer op aanvraag beschikbaar

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen